torstai 14. heinäkuuta 2011

TaiteestaniVuosien varrella olen huomannut luonnon merkitsevän minulle hyvin paljon ja antavan jatkuvia inspiraationaiheita. Minua kiehtoo erityisesti muinaissuomalaisten pyhä suhde luontoon ja heidän synnyttämänsä tarusto ja kuvaukset luonnosta. Muinaissuomalaisille luonto ja metsä ovat olleet tärkeä osa elämää. Muinaissuomalaisten tavoin koen metsän hyvin rauhoittavana paikkana ja siellä unohdan kaikenlaiset murheeni. Minulle se on paikka, jossa hiljennyn.

Asun tällä hetkellä Kirkkonummella Vitträskissä luonnon keskellä. Täällä koen olevani lähellä sisimpääni. Liikkuessani luonnossa koen luonnon pyhyyden ja voin aistia menneen ajan. Näissä metsissä olen samoillut 14 vuotta. Koskaan ne eivät ole näyttäytyneet samanlaiselta. Luonto on  ihmeellinen näyttämö, joka jaksaa uudistua ja muotoutua kokoajan erilaiseksi. Kulkiessani metsissä minulla on koirani Wilman lisäksi kamera. Kamera on minulle väline jolla teen luonnoksia.

Olen rakentanut pihalleni ”prässin”, jolla vedostan työni. Se ei ole klassinen prässi, vaan  itse työnnän metallitelaa painaessani töitä. Tehdessäni töitä haluan olla mahdollisimman läsnä luonnon kanssa. Pyrkimyksenäni on tuoda esiin tunnetiloja, joita koen itse luonnossa kulkiessani. En ole aikaisemmin tehnyt grafiikkaa ulkona luonnon keskellä ja työni eivät ole olleet kooltaan näin suurikokoisia. Minua kiinnostaa työskentelyssäni se miten luonnossa tekeminen vaikuttaa töihini. Teen töitä aurinkoisina ja sateisina päivinä. Haluan, että luonnon tapahtumat heijastuvat töihini ja antavat oman lisänsä niihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti